Streetwear – en populär klädstil

Idag finns det flera klädstilar som hänger ihop med en viss livsstil och även musikstil. Punk, rockabilly och emo är självklara exempel, men även street.

Streetwear, som då innefattar kläderna i stilen, dominerar marknaden från säsong till säsong. Detta syns särskilt tydligt i sneakers-trenden och fiskarhatt-trenden.

Många tror att streetwear är specifikt för den yngre generationen, men så behöver inte alls vara fallet. Du som äldre kan utan tvekan prova på att klä dig enligt stilen på flera sätt, utan att se det minsta konstig ut. Faktum är att du säkert redan gör det omedvetet.

Vad är typiskt för streetwear?

Streetwear är en klädstil som anammar överdimensionerade modeller på luvtröjor, byxor, t-shirts och andra plagg, och också en hel del starka färger och fantasifulla tryck. Något som dessutom är vanligt inom streetwear är kepsar, och då främst så kallade snapbacks, mössor och särskilda sneakers. Även ryggsäckar, höga strumpor och solglasögon förekommer.

Om du är intresserad av att prova på streetwear, eller åtminstone en accessoar som tillhör stilen, kolla in utbudet som finns och låt dig bli inspirerad. Testa de stora och mysiga plaggen som medför komfort, möjliggör för många personliga varianter, och som dessutom är funktionella på många sätt.