För dig som studerar musik – skaffa bra litteratur

Studielitteratur, det är ett ord som i princip äter upp det fruktade ordet studielån. Men som tur är finns det sätt att komma undan lite smidigare och billigare. Många gånger går det också att hitta en bra shop online. De säljer ofta både riktiga pappersböcker och litteratur på digitala filer.

Fördelen med digital studielitteratur är att den är lätt att alltid ha med sig. Men också att det många gånger går att få surfplattan eller telefonen att läsa upp texten för dig. Såklart finns det också ljudböcker att köpa, för den som hellre vill det.

Musik och dans

Det finns mycket studiematerial inom musik och dans. Visst kan det verka konstigt att det finns så många böcker inom estetiska och praktiska ämnen. Men sanningen är den att om det finns en grundläggande teoretisk kunskap och känsla, kommer även de praktiska delarna att vara lättare att lära sig.

Till exempel brukar det finnas lite mer allmän information om kompositörer, prov på deras arbeten och i många fall också texter och noter. Det är ju oftast genom noterna och det språket, som du lär dig hur musiken ser ut och inte bara hur den låter.